BİR KİTAP BİR UMUT…

BİR KİTAP BİR UMUT…

“Bir Kitap, Bir Umut” projesi kapsamında okulumuzda zengin içerikli bir kütüphane kuruyoruz. Bu sayede hem okuyacak, hem kütüphanemiz zenginleşecek hem de geleceğe kutlu bir miras bırakmış olacağız. 

02.12.2023 76

02-12-2023KÜTÜPHANEMİ KURUYORUM PROJESİ

Okumak toplum olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz haslettir. Bununla beraber, ne okunacağını bilmek ve faydalı okumak da fevkalade önemlidir. Bu meyanda okullardaki kütüphanelerin verimli ve zengin olmasıgerekmektedir. Diğer yandan bir insanın kitap okumasına vesile olmak da çok değerli bir davranıştır. Aynı zamanda sadaka-i cariye nev’inden bir çalışma olsa gerektir. Okul kütüphaneleri eğitimin en önemli enstrümanıdır. Araştıran, kendini yetiştiren, kendine sunulan bilgiyle yetinmeyip daha fazlasını nereden, nasıl bulacağını sorgulayan insanların yetiştirilmesinde ve okuma alışkanlığının kazandırılmasında okul kütüphanelerinin önemi çok büyüktür. Bu sebeplerle okulumuzda “Kütüphanemi Kuruyorum” projesininuygulanmasına karar verilmiştir.

Projenin detayları aşağıda belirtilmiştir:

Proje Adı: Kütüphanemi Kuruyorum.

Projenin Uygulama Yeri: Piri Reis Anadolu Lisesikütüphanesi.

Projenin Uygulama Yöntemi: Okulumuzda bulunankütüphanenin zenginleştirilmesi ve öğrencilere daha faydalı olabilmesi maksadıyla okulumuzda oluşturulan kitap komisyonu kitapları belirleyecektir. Belirlenen bu kitapların her birini bir öğrencinin alması için çalışma yapılacaktır. Öğrencinin aldığı kitabın kapağının içine, “Bu kitap, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda,Kütüphanemi Kuruyorum Projesi kapsamında……………………………………………tarafından okulumuza bağışlanmıştır.” şeklinde özel olarak tasarlanan yapışkanlı kâğıt yapıştırılacaktır. Boş yere ilgili öğrencinin adı ve soyadı yazılacaktır. Öğrenci dilerse başkasının ismini de yazdırabilir.

Kitap Komisyonu: Behiye AKTAŞ, Berat Han RİR, Halime ÇORLU, Özgür ÖNEMLİ, Serkan KARAKAŞ, Sümeyra MUNİS, Damla KARAPINAR, Murat NUHOĞLU, Mustafa Kemal ÖZKAN, Zeynep KOCA, Ayşe AYDIN ERGENÇ
* Komisyon diğer öğretmenlerden de kitap ismi isteyebilir.

Projenin Safhaları: Komisyon kitap belirleyip bir liste oluşturacaktır. Her sınıfın listesinde öğrencilerin karşısına kitap ismi yazılacaktır. Komisyon sınıfları kendi arasında paylaşacaktır. İlgili komisyon üyesi sınıf ziyareti yapacak ve okumanın, kitabın, kütüphanenin ve kitap bağışının önemini öğrencilere anlatacaktır. Teknik personel yapışkanlı kâğıt tasarımı yapacak ve sipariş edecektir. Gelen kitaplara yapışkanlı kâğıt yapıştırılıpöğrenci ismi silinmez ve estetik bir şekilde yazılacaktır. Kitaba okul kaşesi yapılacaktır. Kütüphane tabelasının yanına “Bu Kütüphanede Kütüphanemi Kuruyorum Projesi Uygulanmaktadır” yazısı asılacaktır.

Proje Hakkında: Proje tamamen gönüllülük esasına bağlıdır. Öğrencilerin getireceği kitapların dışında gelebilecek kitaplar da kabul edilebilir. Kitaplar okula bağıştır, geri istenemez. Kütüphanede mevcut olan kitaplar alınmamalıdır.

Proje Yürütücüsü: Projeyi “Okul Müdürü DurmuşÇELİKTEN” yürütecektir.

Projenin Süresi: 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda yürütülecektir.
* Çalışma gelecek yıllarda da yapılabilir.